Hbitý a ekologický, stejně jako naši běžci

14.10.2024   
Foto

Partnerem 10. ročníku trailového běžeckého seriálu Běhej lesy byla společnost Volvo Car Czech Republic, s. r. o. Na všech osmi závodech byl přítomen jeden z nejnovějších a současně nejekologičtějších modelů značky – plně elektrické Volvo EX30. 

Nejmenšího zástupce rodiny Volvo si mohli všichni, kdo na závody zamířili, vyzkoušet během testovacích jízd. Tento kompaktní elektrický crossover je stejně mrštný v městských uličkách jako výkonný na dálnici. Severský interiér je striktně veganský, bez zbytečných tlačítek, zato s množstvím nápaditých úložných prostor a konejšivými programy ambientního osvětlení a celkové atmosféry.

Automobilka Volvo Cars je tradičním partnerem sportovních akcí nejen pro profesionály, ale také pro širokou veřejnost. Zúčastní se i dalšího ročníku seriálu Běhej lesy a tentokrát si budou moci běžci ve chvílích odpočinku, jejich doprovod i diváci v průběhu všech závodů vyzkoušet letošní novinku, modernizovanou vlajkovou loď značky – Volvo XC90.

Značka Volvo je hrdá na svůj severský původ a tradiční odkaz skandinávské přírody. Své hodnoty demonstruje důrazem na udržitelnost jak v rámci výrobního procesu, tak postupným přechodem k elektromobilitě a také neustálým zvyšováním podílu recyklovaných a recyklovatelných materiálů ve svých vozech. Vedle toho stále vylepšuje pro značku typickou bezpečnost svých vozů. Uvedené kvality splňují i její dvě nejnovější vlajkové lodě: vedle plně elektrického SUV EX90 také modernizovaný model XC90. 

Jeho upravená příď s novými světlomety, maskou a nárazníkem mu dává dynamičtější a sebevědomější výraz. Kabina s vylepšeným odhlučněním nabízí prostředí plné prémiových přírodních a recyklovaných materiálů inspirovaných severskou přírodou, s řemeslně zpracovanými detaily a zcela novým infotainmentem, běžícím na větší ploše 11,2" dotykového displeje s vyšším rozlišením a ostřejším obrazem. Pod kapotou čeká buď neustále vylepšovaný mild hybridní benzínový motor (250 koní), nebo plug-in hybridní jednotka disponující silou až 455 koní, která umožňuje dojezd až 800 kilometrů, z toho až 72 kilometrů čistě elektricky.  

Výhody modernizovaného rodinného, až 7místného SUV Volvo XC90 si budou moci na vlastní oči vyzkoušet každý, kdo zavítá na některý ze závodů nadcházejícího 11. ročníku Běhej lesy.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko