Udržitelná stopa nejen na závodech

1.10.2024   
Foto

Continental dlouhodobě následuje principy udržitelnosti a aktivně pracuje na svých cílech v této oblasti. I proto se značka rozhodla jako jeden z partnerů podpořit seriál běžeckých závodů v přírodě Běhej lesy, který má významný ekologický rozměr. Společnost Continental je partnerem projektu Běhej lesy od roku 2023 v České republice i na Slovensku. 

To plně koresponduje s ambiciózním cílem této společnosti Continental stát se do roku 2030 nejprogresivnějším výrobcem pneumatik v oblasti životního prostředí a společenské odpovědnosti. Strategie udržitelnosti reprezentuje součást identity značky Continental. Nejpozději do roku 2050 chce ve svých pneumatikách používat 100 % materiálů vyrobených udržitelným způsobem a dosáhnout úplné klimatické neutrality v celém svém hodnotovém řetězci. Již v současnosti využívá přibližně 15 až 20 % standardních pneumatik Continental pro osobní automobily obnovitelné nebo recyklované materiály. Příklad jedné z inovativních technologií znamená ContiRe.Tex.

 

Představte si, že je každou minutu na světě zlikvidováno přibližně milion PET lahví, ale jen polovina z nich je recyklována. Díky technologii ContiRe.Tex našla společnost Continental způsob, jak plastový odpad přeměnit na materiál, ze kterého vyrábí pneumatiky. Polyesterová příze v kostře pneumatiky je vyrobena z použitých PET lahví. Jedna sada těchto pneumatik obsahuje polyester z přibližně čtyřiceti takto recyklovaných PET lahví. Společně s ostatními symbolizuje technologie ContiRe.Tex jednu z cest, díky nimž může být Continental už teď hrdý na svoji nejudržitelnější pneumatiku UltraContact NXT, obsahující až 65% podíl recyklovaných nebo obnovitelných materiálů.

V roce 2024 společnost výrazně povýšila svoji prezentaci na místě závodů. Přibyly nové stany, naprosto nové tematické běžecké dresy a také zábava pro návštěvníky - třeba rotující foto koutek, ze kterého jste si mohli zdarma odnést moderní video. Zapracovali jsme i na soutěži pro všechny běžce ContiSpeedSection (speciální měřený úsek, na němž běžci mezi sebou soutěží v krátkém sprintu), která byla letos k dispozici na všech závodech a kde byla možnost vyhrát zajímavé slevy na pneumatiky Continental.  Do běhů se nám letos zapojilo nejen několik zaměstnanců koncernu Continental, ale i obchodní partneři a influenceři. Spolupráce byla zaměřena na promo značky formou stories a příspěvků na Instagramu, ale například i na běh v teniskách Adidas s podrážkou Continental. Continental bude partnerem tohoto zajímavého a prospěšného závodu i příští rok. Už teď pracujeme na tom, co nového na další ročník připravíme!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko