Zaběhněte si se Stravou všechny trasy Běhej lesy, kdy se vám zachce

26.9.2024   
Foto

Nedávno začal kalendářně podzim, a to taky znamená příjemnější počasí na běhání. Dny se sice krátí, ale čísla na teploměru jsou k běžcům mnohem vlídnější. Líbí se vám trasy našich závodů nebo jste některé nestihli? Kývete hlavou? Máme řešení! Teď můžete všechny trasy prozkoumat na Stravě i ve skutečnosti a odkazy na ně najdete o pár řádků níže. A věděli jste, že náš běžecký klub na Stravě je tím největším u nás?

Je to tak a každým dnem náš klub roste. Dřív se běhalo jenom na stravu. Teď se běhá na stravu a se Stravou. Jedna ze sociální sítích, kde se snažíme být aktivní a motivovat ostatní k pohybu. Ptáte se, o čem je řeč? Tak teď si dovolíme pár řádků pro ty, co tenhle sociální svět ještě neobjevili. Tak pokud už patříte mezi segmentové guru, můžete přeskočit o odstavec dále.

Strava je stále oblíbenější sportovní aplikace, která umožňuje jednak zaznamenávání aktivity přímo v telefonu nebo automatické nahrávání aktivit z hodinek. Strava je pro všechny uživatele, bez ohledu na značku hodinek, úroveň výkonnosti a zaměření sportu. Každý uživatel si vytvoří svůj účet, kam se automaticky nahrají jeho aktivity zaznamenané na hodinkách nebo v mobilu. Tady přehledně vidí všechny možné statistiky a čísla, nad kterými pak může trávit dlouhé večery a analyzovat své výkony. A to nejen těch svých, ale i ostatních. A právě to je taky jednou z výhod členství v klubu. Na Stravě je totiž prostor nejen pro jednotlivé uživatele, pro vás, sportovce, ale taky pro kluby. A o tom je právě řeč. Už je to nějaký ten pátek, co jsme tu založili klub s názvem Běhej lesy a dneska už má přes 4000 členů. Díky vám všem, co jste se už přidali, se stal největším běžeckým klubem u nás. 

V sezoně tu má každý závod vytvořenou událost, kde vidíte zobrazení trasy v mapě včetně převýšení, fotografií z trasy od ostatních běžců, nebo segmentů, abyste věděli, kde máte přidat plyn. Segmenty jsou měřené úseky, kde se můžete svou rychlost, nebo i tepovou frekvenci, porovnat s ostatními závodníky. V tomto článku přinášíme přehledný souhrn našich tras, které jsme na Stravě vytvořili, abyste věděli, kudy přesně vedou naše stopy, i když zrovna nezávodíme.

Po kliknutí na tyto odkazy se vám zobrazí dané trasy, které si můžete stáhnout třeba do svých chytrých zařízení a použít je k navigaci. Trasy jsme označili stejně jako na závodech. Krátké, co měří okolo 10 kilometrů a dlouhé trasy měřící kolem 20 kilometrů. Specialitou jsou naše čtyři ultra dlouhé trasy, kde můžete běh klidně vyměnit za celodenní výlet. A jak na to? Soubor GPX stáhnete kliknutím na šipku, která se nachází vpravo od tlačítka SHARE. Následně se vám zobrazí nabídka, kde vyberete „export GPS“. Tento soubor si pak můžete přehrát do zařízení s navigací. Doporučujeme si trasy uložit do svého profilu na Stravě, až je budete hledat příště. Případně je bez použití těchto odkazů najdete přímo v aplikaci v záložce “MAPS” a pak “ROUTES”, ale to platí jen pro uživatele s předplatným.

Trasy si nemusíte jen proběhnout, ale třeba projít až budete v dané destinaci na výletě. Většina našich závodů je v létě, tak co je zkusit třeba v zimě a zjistit, jak vypadají se sněhovou přikrývkou? A stát se součástí lesní smečky na Stravě můžete i bez toho. Kromě tras tady najdete různé výzvy, soutěže nebo statistiky. S přidáním moc neotálejte, protože na podzim chystáme výzvu o ceny, které volají po běhu. Tak snad je vše jasné a sejdeme se kde? V lesním klubu na Stravě.

Stačí vybrat trasu, kliknout, stáhnout, uložit, obout tenisky a vyběhnout! Dejte nám vědět, jestli jste trasy využili a proběhli si je.

Karlštejn

krátká
dlouhá

Brdy

krátká 
dlouhá
ULTRA

Železná Ruda

krátká
dlouhá
ULTRA 

Týmovka

trasa A
trasa B
trasa C

Klínovec

krátká
dlouhá

Bílá

krátká
dlouhá

Bílá bez lanovky

krátká
dlouhá

Jizerská

krátká
dlouhá
ULTRA 

Lednice

krátká
dlouhá
ULTRA 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko