Jak pomáhá běžcům (nejen v lese) kvalitní komprese?

18.9.2024   
Foto

Právě ta bývá horkým tématem diskuzí většiny běžců. Stačí se podívat na startovní čáru ať už krátkých, dlouhých nebo ultradlouhých závodů a nemusíme se ani ptát na jejich názor. Ale to, že v nich někdo nezávodí neznamená, že na něj nečekají v cíli jako regenerační záchranný kruh.

Lesní běžče, znáš to – dlouhý běh po zpevněné cestě, prudké seběhy nebo náročné výběhy do kopce a tvoje nohy křičí „AU!“? Nepříjemné pocity a bolest dolních končetin jsou častým společníkem nejen lesního běhání, zvlášť když narazíš na tvrdý podklad nebo si užíváš rychlé seběhy a táhlé stoupání vzhůru. Ale neboj, naštěstí tu jsou kompresní doplňky, které dokážou s podobnými obtížemi pomoct!

Nepříjemné pocity a bolest při nebo po běhu mohou být důsledky:

Intenzivních otřesů svalů, které jsou způsobené běháním po tvrdých površích (asfalt, betonová dlažba, udusané cesty) a drnčí to při nich, jako když jelen běží po kamenech. Svaly to odnášejí mikrootřesy a mikrotrhlinkami – známá bolest, kterou cítíš po běhu.

Náročných seběhů, při nichž jsou svaly nohou namáhány nejen nezvyklými pohyby, aby tě zastavily před pádem, ale i vysoce intenzivní zátěží.

Náročných výběhů, kdy dochází k intenzivní námaze svalů dolních končetin vyvolané vynaložením větší síly, aby tě vytáhly vzhůru.

Jak ti komprese pomůže zkrotit vzpurné nohy?

S kompresními podkolenkami či lýtkovými návleky ROYAL BAY budeš mít pocit, že tvé svaly objal starý moudrý dub. Zbavíš se nepříjemností, jako je pocit odražených svalů z tvrdých povrchů a následných otřesů i svalových namožení z výběhů kopečků. Navíc podkolenky nedovolí tak rychlé prochladnutí lýtek, což s přicházejícím podzimem a zimou budou další plusové body. Co umí kvalitní kompresní lýtkové návleky nebo podkolenky ROYAL BAY?

Zpevní a ochrání: Komprese stáhne svaly tak akorát – žádné obinadlo, ale rovnoměrné sevření, které stabilizuje svalovou oblast a navíc pomáhá šlachám a vazům (včetně Achillovky) zvládnout náročný terén a chrání tě před nepříjemnými otřesy. 

Lepší proudění krve: Při kompresi nedochází k jejímu rozlití do větší plochy. To znamená víc kyslíku a energie pro svaly, a naopak rychlejší odvod všeho, co svaly unavuje a bolí (rozluč se s laktátem!). Výsledek? Méně únavy během závodu a méně stížností od svalů po něm.

Chceš si užívat více radosti z běhu a méně bolesti? Vsaď na kvalitní kompresní doplňky od ROYAL BAY, českého mistra na poli komprese. Vybereš si podle velikosti svalů i úrovně komprese – a k tomu si můžeš vybrat z různých barev, které rozzáří tvůj běžecký outfit jako luční kvítí.

Více informací a výběr pomocníků najdeš na www.royalbay.cz.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko