Jak se letos běhalo a pomáhalo v lese?

12.9.2024   
Foto

Skupina ČEZ je jedním z hlavních partnerů našeho seriálu. Oranžová energie, která pomáhá běžcům v zázemí, a naopak běžci díky ní pomáhají při běhu. Každým běžeckým krokem generují body, které Skupina ČEZ prostřednictvím Nadace ČEZ promění v pomoc těm, co ji zrovna potřebují. Zní to až moc jednoduše? Otevřete nebo stáhnete aplikaci, pokud ji nemáte, před zapnutím aktivity vyberete, jaký projekt podpoříte, odstartuje, běžíte a v cíli vypnete. I mobil, co tíží kapsu, může být užitečný.

A víte, že s appkou EPPkou můžete dělat radost pořád, a to nejen při běhu? Až příště nazujete kecky nebo sednete na kolo a uděláte si selfíčko, zapněte ještě EPPku a povyšte chvilku sportování na chvilku pomoci. 

0sm míst, osm podporovaných projektů, osm dobrých skutků, co se promění ve velkou radost a zahřátí u srdce na všech stranách. Před každým závodem jsme zveřejňovali konkrétní projekt, který se v dané oblasti závodu podporuje. A teď, na konci sezony, si může celá lesní smečka poplácat po rameni, protože společně dokázala ty bolavé kilometry proměnit na pomoc a všechny cílové částky rozsvítit zeleně. Běhání je zdravé pro srdce a tohle je jedním z důkazů, že ho máte na pravém místě. Na čerstvém vzduchu, při aktivním pohybu, a ještě s hřejivým pocitem pomoci a podpory.

 

Na osmi zastávkách jste po celé republice vyběhali 539 980 Kč na osm různých projektů. Průměrně tak na každém závodě zacinkalo skoro 70 000 Kč. Nejvyšší částka se vybrala hned na prvním letošním závodě na Karlštejně, kde byla letos také ta největší lesní smečka a překonat cíl 100 000 Kč ji nedělalo žádný problém. V obci Chaloupky se teď bude lépe dýchat i v zapeklitých situacích všem místním hasičům. Celou sezonu se pomáhalo různým sdružením, nadacím, nemocnicím nebo sokolům. Pomoc putuje k ovdovělým rodinám, do chráněných dílen a handicapovaným zaměstnancům, na rehabilitační lehátka, fotbalové pomůcky nebo dětská doučování. Děkujeme parťáci, že běháte a pomáháte sobě i jiným.

Předzávodní i pozávodní čas zpříjemňovaly Energy zóny v zázemí. Nikdo snad nepřehlédnul zářivě oranžový stan připravený na malé i velké dobrodruhy. Kdo by neocenil relaxaci na lehátkách nebo třeba masážní pomůcky v podobě rolleru či masážní pistole? Kdo válcuje, ten běhá, a to v ČEZu vědí. A že běhá celá rodina taky vědí, protože oranžová energie lákala celou rodinu. Dospěláci poseděli i poleželi, ale mláďátka se naopak mohla zahřát v zóně pro malé nebojsy plné zkoušek dovedností a postřehů, ideální jako zahřátí před brázděním po lesích. Děkujeme za takový servis, protože regenerace je stejně důležitá jako trénink.

Děkujeme Skupině ČEZ a její Nadaci ČEZ za možnost pomáhat pohybem.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko