Doprava na velkolepé finále v Lednici aneb kudy na jižní Moravu?

30.8.2024   
Foto

Letošní sezonu zakončujeme už tuto sobotu 7.9. v pohádkové Lednici. Aby tvá cesta měla šťastný konec, stejně jako každá jiná pohádka, přinášíme tipy, jak se neztratit na cestě do finále v okolí Lednicko-valtického areálu. Při plánování cesty nezapomeň připočítat čas na parkování, registraci, rozkoukání po areálu plném aktivit nebo třeba rozklusání a taky večerní AFTERPARTY. 

VEŘEJNÁ DOPRAVA

Chceš využít veřejnou dopravu? To naše ekologická srdíčka zaplesají. Do Lednice se dostaneš nejlépe z Břeclavi nebo Podivína, kam míří většina spojů z blízkého Brna i Přerova. Do těchto měst se z různých koutů po republice dostaneš pohodlně vlakem.

V Břeclavi je první možností nastoupit do autobusu s číslem 570, kterým se dostaneš až do Lednice za 15 minut. Druhou možností je tady nasednout na vlak. Můžeš chytnout přímý spoj do Lednice nebo dojet do Valtic, kde přesedneš na autobus. Tvá cesta bez přestupu zabere asi 30 minut, s přestupem pojedeš asi 45 minut. 

Z Podivína jsi v Lednici za 10 minut autobusem číslo 555. Pro vyhledání vhodného spoje klikni ZDE.

KOLO

Chceš se zahřát už po cestě na start závodu? Žádný problém! Pálavské rovinky k tomu vybízí, a navíc bude pro tvého dvoukoláka připravena úschovna.

AUTO

Závodníci, volte prosím cestu přes Podivín. Na příjezdu přes Břeclav probíhají práce na silnicích a mohlo by tě to zdržet. Do Lednice se nejlépe dostaneš po dálnici D2 vedoucí z Brna. Dálnici opustíš na sjezdu č. 41 a najedeš na silnici č. 422, která vede až do cílové závodní destinace. Cesta z hlavního města Prahy do Lednice zabere zhruba 2,5 hodiny a cesta z Brna do Lednice asi 40 minut. 

Zázemí najdeš v ulici Břeclavská poblíž Lednických rybníků. Parkoviště se nachází přímo u zázemí závodu. Přesto doporučujeme na místo dorazit včas, ať vše stíháš v klidu a s úsměvem.

SPOLUJÍZDA

Máš ve svém voze místo a rád bys ho někomu nabídl? Skvělé, takové hodné duše sháníme. Nebo naopak jsi sám a sháníš odvoz? Mrkni se do příspěvku ve facebookové události ZDE a najdi svého parťáka na společnou cestu.

A parťáku při zvažování dopravy nezapomeň, že se po skončení závodu přesouváme do nedalekého vinařství ANNOVINO, kde nás čeká vyhlášení Lesů pán, Lesů paní, Osmeráků/Sedmeráků a hlavně společná AFTERPARTY, kde se nebude nikdo nudit. Na oslavu našeho prvního společného desetiletí je připravena zábava i možnost zakoupení občerstvení.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko