V půlce sezony již lesní smečka dokázala více jak 1x oběhnout obvod zeměkoule

18.7.2024   
Foto

Je neuvěřitelné, jak ten čas letí! Polovina lesní sezony je za námi a naše společné dobrodružství pokračuje. Kolik jsme zatím společně naběhali kilometrů, vybrali peněz na charitu nebo jaký jsme pokořili rekord?

Lesní smečka na každém z uskutečněných závodů ukázala, že má pořádného sportovního ducha! Déšť a nepřízeň počasí nás společně doprovázel v každé lokalitě, i přesto se ale všech závodů zúčastnilo krásných 6 062 běžců, z toho parádních 996 lesních mláďat a 683 dobrých duší, kteří přispěli svou účastí organizaci ŽIVOT 90.

Královský otvírák sezony, Karlštejn, trhal rekordy! Sešlo se vás neuvěřitelných 2 792. V  malebné vesničce Skořice v srdci Brd si naším závodem okořenilo život 1 337 z vás, lesní premiéru v Železné Rudě přijelo otestovat 1 207 oddaných závodníků a na Týmovce jsme přivítali o 28 týmů více než minulý rok, celkem 73 smeček!

Společně jsme již dokázali uběhnout úžasných 58 709 km, což je skoro 1 a půl krát obvod zeměkoule

Lesní smečka byla také pořádně hladová. V jídelním stanu PENNY se na závodech snědlo už 2 200 párků v rohlíku, které jsou pro držitele Penny karty za symbolickou cenu 9,95 Kč, 55 litrů polévky a 765 kg dalších pochoutek. Na občerstvovacích stanicích od partnera PENNY se na závodech prozatím spotřebovalo přes 1 tunu banánů, 1 tunu melounů, 450 kg jablek a necelých 400 kg pomerančů a 400 kg hroznového vína. Dohromady se tedy spotřebovalo více jak 3 tuny ovoce, což je jako 15 pořádných divočáků! 

                   

18 věrných členů lesní smečky odběhlo všechny dospělé závody, mezi něž patří Lukáš Prouza, Čeněk Horecký, Stanislav Zacha, Martin Krtek, Přemek Vida, Jan Ujka, Marek Nevtipa, Roman Čeloud, Pavel Grec, Jan Svoboda, Daniel Vancl, Pavel Mikeš, Jana Trávníčková, Martina Kastlová, Radka Grec, Zuzka Svobodová, Nicole Mauer a Kamila Netíková.  Jste skvělí! 

Ve Srubu mistrů máme po čtyřech závodech první Stříbrnou lišku (70+ závodů). Dále máme také 5 Bronzových sov (60+ závodů) a 5 Dřevěných divočáků (50+ závodů). Naše Stříbrná liška, Tomáš Dobeš, si toto ocenění vyběhal na Týmovce. Gratulujeme! Ke Stříbrné lišce má také blízko náš věrný běžec Jirka Synek, kterému zbývá jeden závod.

V rámci charitativních PENNY běhů jsme dokázali vybrat 315 550 Kč na pomoc seniorům z organizace ŽIVOT 90. Organizace ŽIVOT 90 se věnuje myšlence důstojného stáří - poskytuje pomoc, péči a podporu seniorům, aby mohli žít plnohodnotný a nezávislý život. “Díky jedinečné šíři našich služeb máme možnost podporovat seniory, ať už je jejich stáří aktivní a nebo už nemají dostatek sil a potřebují třeba podporu proto, aby mohli zůstat tam kde chtějí, což je doma.” říká Michaela Jirsová, manažerka komunikace a fundraisingu organizace ŽIVOT 90. 

Lesní sezona ale pokračuje dál! Už 20. července se uvidíme na druhém ročníku trailového závodu na Klínovci. Hned za další dva týdny, 3. srpna, nás čeká krásný horský závod na druhém konci republiky, v Beskydech. V sobotu 24. srpna si bude moct lesní smečka proběhnout legendární Jizerskou 50 v teniskách a sezonu zakončíme 7. září, v pohádkové Lednici. Město je na houby, Běhej lesy! 

                   

                   

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko