Jak strávit víkend v okolí Brd po závodě Běhej lesy?

15.5.2024   
Foto

Lesní parťáku, závod Běhej lesy Brdy se neúprosně blíží a ty stále přemýšlíš, jak s víkendem po závodě naložit? Připravili jsme si pro tebe 5 tipů na výlety v okolí pro lesní mláďata i ostřílené veterány. Užij si, co nám příroda a okolí Brd nabízí. 

Nejprve se postav na startovní čáru Běhej lesy Brdy.

Ať už máš vybraných ultradlouhých 43 km, dlouhých 22 km, krátkých Nova 12 km nebo charitativní 5 kilometrový PENNY běh, zaběhni si s námi Brdy a přidej se k brdské lesní smečce! Užij si nezapomenutelnou sobotu v srdci krásných brdských lesů. 

A kde regenerovat v neděli po závodech? Máme pro tebe několik tipů.

1. Zoopark jelení Homole

Pokud toužíš po blízkém setkání se zvěří a poznání jejich životního prostředí, pak Zoopark jelení Homole je pro tebe to pravé. Tento malý kontaktní park ukazuje zvířata v jejich přirozeném prostředí. Všechna zvířata zoopark chová celoročně venku, v přírodě, v souladu s jejich přirozenými potřebami. Součástí je také prohlídka národní kulturní památky - roubené chalupy a výstava nářadí a pracovních strojů z přelomu 18. století. 

Otevírací doba o víkendech 10:00 - 17:00.
Více informací najdeš ZDE.
Zoopark najdeš ZDE.

Farma Kapsa

Pokud tě zajímá, jak se starat o zvířata a miluješ jejich společnost, navštiv Farmu Kapsa. Tato farma, vzniklá z lásky k opuštěným zvířatům, ti umožní prožít pohodové chvíle s různými druhy zvířat od morčat, králíků, po kozy, ovce, srnky nebo želvy. Farma se v roce 2019 přestěhovala do větších prostor s pastvinami a můžou se tak starat o mnohem větší množství opuštěných zvířat, která hledají domov. Farma Kapsa si zakládá na 5P - Podívat - Pohladit - Poplácat - Poučit se - Pochopit

Pokud budete chtít Framu navštívit, předem si návštěvu v kontaktním ZOO parku prosím sjednejte.

Otevírací doba: 14:00 - 18:00 hodin. 
Více informací najdeš ZDE.
Pro mapu farmy klikni ZDE.

Zvířátkov Olešná u Hořovic 

A pokud tě zajímají i trochu exotičtější zvířátka, navštiv Zvířátkov. Zvířátkov je útulek, kde se starají o zvířata z různých podmínek, ať už se jedná o ta, o něž se lidé nemohli starat nebo o nalezence, kteří ve Zvířátkově našli svůj domov. Je libo se podívat na lemury, nosály, makaky nebo surikaty? Tak si udělej výlet a kup si vstupenku do zooparku nebo si vyber zvířátko, adoptuj ho a choď ho navštěvovat.

Otevírací doba: 12.00 - 16.30 hodin
Více informací najdeš ZDE
Pro mapu klikni SEM

Zámek Mirošov

Pokud máš rád spíše historii, navštiv barokní zámek Mirošov, který vznikl za Jana Antonína Vratislava z Mitrovic v letech 1719-1723 přestavbou původní renesanční tvrze. Je to obdélná patrová budova s mansardovou střechou, vížkou a balkonem. Součástí zámku je i menší park. V současné době je veřejnosti zpřístupněno hlavní křídlo zámku.

Kde se zámek nachází? Klikni SEM

Zřícenina hradu Drštka a zřícenina letohrádku Kamýk

Pro ty, kdo preferují dobrodružství a poznávání zřícenin, jsou tu ještě možnosti jako zřícenina hradu Dršťka nebo zřícenina letohrádku Kamýk. 

Dějiny hradu Drštka, původně zvaného Ronšperk, souvisí s rodem Dobrohostů z Ronšperka, kteří měli na počátku 14. století statky na Mirošovsku. V době husitských válek byl významným opěrným bodem císaře Zikmunda.

Kde najdeš zříceninu Dršťka? Klikni SEM.

Na kamenitém vrcholku nad Osekem najdeš už z dálky viditelnou zříceninu letohrádku. Letohrádek zřejmě založil v roce 1750 Jan Šternberk. Měl obdélníkový půdorys. Už v polovině 19. století byl ale opuštěn a dnes zde najdete dvě obvodové zdi. Zřícenina letohrádku, společně se židovským hřbitovem nacházejícím se nedaleko, leží v upraveném parku, který je volně přístupný.

Zřiceninu najdeš ZDE

                                

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko